divendres, 2 d’octubre del 2009

Laos. Ban Na Him: una agradable sorpresa

Benvinguts a Ban Na Him. No importa si no recordeu el nom, de fet, moltes de les imatges que veureu son dels voltants pero..... quin voltants! quina grandissima sorpresa!. La llum, es la llum de la zona que el fa tant especial.

A part dels voltants tant brutals, els pais compte amb coves espectaculars, tant per l seva profunditat com per la grandaria. Aquesta que veureu es diu Tham Kong Lo (tham es cova). Quan arribes al lloc, agafes un barqueta que et porta a la boca de la cova, agafes un altre barca que sera la que et dura fins l'altre banda de la muntanya. Hi ha moments que tens a sobre un sostre de 100 metres, i la llargaria es de 7 km. (casi na). Hem de dir que les fotos no fan justicia, i que tot i que sembli una cova mes, aquesta es la mare de les coves. Us imagineu recorrer aquesta distancia en una barca en el mes absolut silenci, descobrint a cada pas noves formes de la terra?.


Aqui teniu una petita part amb llumetes que tenia el seu rotllo, pero mes endins ens esperava una autentica aventura.

La sortida de la cova sempre et dona sensacio de llibertat: llum, aire fresc.... Be, si no heu visitat una gran cova mai, no deixeu de fer-ho perque la experiencia es collonuda.

Aquesta es un poblet laosia tipic i alla vem dinar. Pensu que no estn del tots acostumats als estrangers i que la curiositat encara esta viva per la seva part.
La tele del poble. des de casa nostre es dificil pensar que encaa hi ha gent que viu aixi, pero per aqui es dificil pensar que hi ha gent que viu com nosaltres ho fem.



Imatges d'una vida laosiana. Quan hi ets, tot es molt mes acollidor del que sembla a primera vista. Com veieu, el col-lega de la foto tenia gana.

Be, us deixem una imatge que, tot i semblar un quadre, es visio d'on estem ara. La ostia eh!!. Ara anem cap al sud de Laos, a un lloc anomenat Si phan dn (4000 illes en laosia). Alla, el mekong te uns 14 km. d'amplada, i es formen illes on la vida passa molt mes a poc a poc que a la resta del pais (que ja es dir). Ens trobem en uns dies perque per alla electricitat, el que es diu electricitat, no en tenen.

2 comentaris:

  1. hola nois, vaya coves mes guapes, ojala algun dia tinguesim l'oportunitat d poder veure una aixi, o semblan, moltes gracies per tenir la sort d disfrutar d les vostres aventures, encara q sigui veien les fotos tan canyeres q poseu, un tema tito, ja me llegit un altre llibre, el d las luces d septiembre, porto 7 llibres desde q estik d baja, IMPRESINANT, EHH!! venin d mi, clar, per un altre deu ser normal jajjaja
    bueno guapos, seguiu aixi d b, us estimem mol, i us enviem molts petons d tota la famili

    dew dew dew

    ResponElimina
  2. Jo! Me he liado, os he escrito en septiembre y ya estamos en octubre. Bueno, simplemente eso, mira el correo.

    ResponElimina