divendres, 28 d’agost del 2009

Thailandia. Bangkok: lo que quieras cuando quieras


Senyors i senyores, benvinguts a Bangkok, ciutat macarra per excel·lència. Els contrastos són extrems, entre el passat, el present i el futur: gratacels i centres comenrcials futurístic, conviuen davant temples centenaris i costums ancestrals, tot barrejat en un ambient de constant moviment. Festa, diversió i cervesa barata són sinònims de nits bangkokeres. Bé, aquest és el riu Mae Nam Chao Phraya, que parteix la ciutat i és una de les seves artèries més importants.
Khao San Rd és el carrer amb més occidental per metre quadrat de tot el país. Hi pots trobar de tot (de tot de tot), des de samarretes d'imitació de primeres marques, a llibres, música, tratges a mida, massatges a 4 € (sí, els hem probat), spas, hotels (cars i no cars), i un llargissim etcètera. I us preguntareu, que fem aquí? doncs Khao San Rd també és un bon lloc per tramitar visats per països com Vietnam, o per comprar pack de viatge per baixar cap al sud. Com veieu, uns Mie Goreng (fideus fregidets) són recurs fàcil alhora de dinar.


La ciutat no dorm mai, els mercats de segona mà (tot allò imaginable i tot allò que no us imagineu es ven aquí) són un lloc brutal per conèixer una miqueta com viuen per aquí. El temple que veieu a dalt, es diu Wat (temple amb Thai) Phra Kaew, i dins del recinte hi ha el palau reial. Datos!!

u



Aquest és el Wat Pho, temple més antic i més gran de la ciutat, i dins d'ell hi trobes el buda estirat més gran de tot el país, d'uns 46 metres de llongitud i 15 d'alçada, i vol explicar el pas del Buda al nirvana final (èxtasis a tope).

Com deiem, el riu és part important de la vida a Bangkok (bé, de fet és important a tota Àsia), i des d'aques punt es veu el Wat Arun, un temple amb nom de Deu hindú. La gent hi fa vida a vora del riu, i entre d'altres, hi deixen assecar allò que han pescat abans.



El riu és vida, i s'hi aixequen tota mena d'edificacions, des de vivendes a petits llocs per menjar, passant per botiguetes de fruita i de més.

El peix que heu vist abans assecant-se, ara el venen en aquests mercats on t'hi pots trobar des de calamars secs a gambes, passant per peixos que mai abans habiem vist. Suposem que els fan d'acompanyament pels menjars. Potser, com molts tailandesos no tenen nevera, és una bona forma de conservar el peix. Potser.

Quan diem que dins dels mercats hi venen de tot, volem dir de tot. Les dentadures postises són un bon negoci en aquest país, i mentre feiem la foto, el del fons, amb un petit taladret, donava forma a la dentadura de l'home que espera de peu. Bé, aquesta foto la dediquem als nostres dentistes preferits, Sandra i Armando, i també a la petita Paula. Va por ustedes!!



La nostre amigueta us envia un petonet des de Bangkok, mentre son pare posa ha assecar el peix vora del riu. Hem estat molt poc per una ciutat tant gran com aquesta (6.000.000 habitants), però hem vist allò necessari per fer-nos una petita idea de com funciona aquesta ciutat anomenda Bangkok. Marxem cap al sud, concretament Koh Tao. Veniu??

5 comentaris:

  1. Hola guapa. Supongo que me habras comprado una camiseta Custo o un bolso Gucci. Ja, ja, es broma.
    Veo que lo estais pasando genial. Me alegro mogollón.
    Por aqui, hay novedades.
    El martes fuimos a comer con Sandra, Armando y Paula a Altafulla. La petita está preciosa. El lunes ya empiezan a trabajar full time y Sandra está un pelin agobiada porque la tendrá que dejar en la guarderia en breve.
    Emma empieza la llar el jueves que viene. Está super contenta porque irá amb altres nenes a jugar, pero yo estoy de los nervios. Me da mucha penita, porque es su primer paso de independencia. Que fuerte!
    Antesdeayer fui a hacerme la última Eco y Marta no se ha dado la vuelta, sigue de culo. Osea, que acabará en cesarea. El martes que viene tengo hora en el gine y haber que decidimos (básciamente, qué dia). Ya estoy un poco mejor, pero estaba muy disgustada, porque es muy frio, eso de decidir que dia quieres que nazca tu hija. Con lo bonito que es ponerte de parto espontaneamente! Pero, bueno, que se le va a hacer.....
    De la Pil y la Len no se nada.
    Tengo un cotilleo! Pero es tan fuerte, que te lo escribo personalmente en el email. Que gracia, hay cosas que no cambian y cotilleamos aunque estemos a miles de kilómetros.
    Bueno, un besazo. Hasta el viernes ( si aún estoy entera).

    ResponElimina
  2. Hola viajeros. Ei, porteu-me una dentadura postisa per quan sigui velleta, jajaja.
    Acabo de venir de deixar els pares a Calella, hem passejat una mica i he dinat allà amb ells, i allà s'han quedat, una setmaneta, el dissabte torno a buscar-los, si es porten bé, sino, els deixo allà, jejeje. L'hotel està bé, però el menjar es una mica pobre, buffet lliure, però "cutrillo", i el cafè ASQUEROS, jajja, pobre tieta. També em vist al Jaume del Trebol, té un bar just davant de l'hotel. Bueno parella, que vagi molt bé. Ah! El dilluns torno a la feina, ja s'acabat el "chollo", jooooo. Bé, molts petons i abraçades, us estimoooo.

    ResponElimina
  3. Hola, amigos:
    Volvemos a contactar después de un mes de vacaciones.
    Comprobamos que seguís bien vuestro periplo. Paqui me comenta que un país que quiere visitar es Tailandia. Debe ser todo muy duferente a nuestra realidad.
    Como sabéis hemos llegado de USA (costa oeste). Nos ha gustado mucho, especialmente los parques naturales. También hemos recibido una postal vuestra que nos ha hecho mucha ilusión. Nosotros somos de la generación que les gusta las postales y las cartas.
    Queremos enfrentarnos a septiembre con ,os mismos ánimos que a las vacaciones; ya sabés que mi lema es que, en cada día, hay que buscar algo bueno, algo de lo que entendemos por vacación; y la verdad es que se puede encontrar. Vivir en nuestro mundo es la mejor vacación.
    Nos gusta ver vuestro optimismo y vuestra capacidad de sorpresa. Eso es bueno.
    Nos acordamos de vosotros.
    Un fuerte beso.
    Paqui y Juan Luis

    ResponElimina
  4. mentre nosaltres tornem a la rutina amb resignacio,vosaltres seguiu l´áventura.
    es molt interesant tota la informacio i
    fotografias que aneu penjant.A....i moltes gracies per la postal.Fins aviat.

    ResponElimina
  5. hola guapos, ja veiem q la vostre aveentura continua mol b, tito, la susi us a demanat una dentadura, oi?, ja saps q per mi no fa falta, ajjajaja sok el dientes perfectos, recordes?? jajajaj sempre em dius "et fotria un cop d puny ..." bueno macos, q disfrutem molt
    molts petons d tota la familia

    ResponElimina