dimecres, 2 de setembre del 2009

Tailandia. Koh Tao: submarinisme i bon rotllo

Desprès de deixar la gentada de Bangkok, decidim baixar al sudest del país, concretament a una illa anomenada Koh Tao, famosa pel seu submarinisme. 8 hores de bus i 2 de catamarà ens separen de les bones platgetes. El nostre és el de la dreta.


Aquestes sí són les platges que tothom té a la ment: sorra fineta i blanca, aigua super transparent, molta vida marina, sol (tot i tenir tardes de pluja), i un llarg etcètera. Ara bé, això també comporta molt turisme, preus d'illa (més cars) i sentir-te de vegades com mercaderia, però és el que hi ha (de fet, passa a qualsevol lloc mínimament turísitic. Bé, la qüestió és que el lloc s'ho val i nosaltres ho aprofitem.


Si per un moment et dóna per separar-te del camí establert entre palmeres, la teva vida corre perill (i no és conya): la velocitat amb la que cauen els cocos d'aquests arbres tant i tant alts, és tal, que si et fot al cap et mata. Sembla que les mans al cap són per protegir-se dels cocos, però no.



Els instructors són molt professionals i volen que aprenguis de veritat. Per això, si t'equivoques i dius "gafas" enlloc de "máscara" o "bombona" enlloc de "botella", s'ho prenen d'aquesta manera que veieu. Ja ja!



En realitat nosaltres voliem passar pel sud del país cap a finals de Novembre, però a Indonesia ens vem posar en contacte amb una empresa espanyola (IHASIA) que fa cursos open water (el que molts anomenen equivocadament PADI), i ells ens van recomanar o bé passar-nos ara, o bé desprès de les pluges, ja que Novembre és un mes fatal per la zona. Nosaltres, com no tenim una ruta prefixada, doncs cap allà vem anar. Què tal la història del submarinisme?? doncs a nosaltres ens ha atrapat, és, per qui no n'ha fet, indescriptible (sempre que t'hi sentis a gust). A més, com vem anar a topar amb aquesta gent tant enrrollada i tant professional, la cosa va anar perfecte. Penseu que aquesta és illa de submarinisme i hi ha unes 48 escoles, totes petades de gent i amb qualsevol idioma menys el teu, a més, t'imposen ells el ritme. Nosaltres, en canvi, vem anar al nostre ritme, el grup el vem formar "los dos mendas que viajan" (ja pensem: fins i tot a sota l'aigua estem junts, diossss!!!), evidentment en espanyol i amb un tracte super personalitzat. de fet, cada nit (de les 4 que hem parat aquí), hem anat a sopar tots junts. Ja veieu que Brujo i Xabi (els dos instructors) donen molt bon rotllo. Salut companys!!

Com veieu a sota l'aigua també es pot meditar tot fent "el buda". La mala sort va ser que al fer vent, la visibilitat era pitjor, però tot i així, podem dir que ha estat una de les experiències més acollonants de la nostre vida, i ja estem pensant quin serà el proper lloc on podrem fer immersions (ara que tenir el open water que ens ho permet). Imagineu 18 metres sota l'aigua, un fotimé de vida marina al voltant i tu sol allà a baix, mires a munt, i veus com els rajos de sol entren fins tocar-te la màscara. LA OSTIA!!



Aquí ens teniu, fent el soparet de cada dia: la parella viatgera, Serafina, italiana i encantadora, Unai i Xabi, Bascos i molt simpaticots, i Brujo, el primer dels instructors que hem tingut, un tio molt rodat. Bé, recomanem de cor que, qui vulgui i pugui, agafi un vol, vingui a Koh Tao, es posi en contacte amb aquesta gent (IHASIA), i es foti a l'aigua per deixar les preocupacions a terra durant una bona estona. Marxem cap al nord, Chiang Mai i desprès ja veurem. Petons i abraçades per tots i totes. Agur!!

3 comentaris:

  1. Hola guapi! Qué caña de isla. A mi eso del submarinismo siempre me ha atraido pero me da muchísimo respeto, porque una vez en un posgrado me empezaron a explicar las complicaciones médicas(edemas subcutaneos bestias, descompresónes,....) y me guiñé viva. Pero bueno, vosotros sois super valents.
    Bueno. no te lo he dicho, pero sigo entera, aún no vol sortir. El martes pasado fui al gine y la marteta se habia dado la vuelta. Si, si, te lo puedes creer. La verdad es que los hijos ya te empiezan a sorprender incluso dentro de la barriga. Son geniales. Osea, que de momento, de cesarea nada. Hemos de esperar a que se produzca el parto de forma espontanea. Qué guay!!!!!!!!
    Emma ya ha iniciado las clases en la guarderia. De momento hemos ido dos dias, con eso de la adaptación. De entrada, muy bien. Está contenta de anar a l´escola amb els nenes y s´ho passa teta. Hoy incluso me han hecho salir unos 20 minutos y no se lo ha tomado mal ( finalmente me han venido a buscar porque me reclamaba, cosa que me ha encantado. Que egoistas que nos volvemos!. Ya te tocará, es difícil de explicar con palabras).
    Bueno, hasta el viernes que viene, si puedo, que esta noche hay luna llena y con el fenómeno de las mareas nunca se sabe. Ja, ja.

    ResponElimina
  2. hola carinyos, les fotos son molt maques, les del submarinisme son genials, se us veu molt bé a sota de l'aigua. i tot el que expliqueu es molt instructiu i divertit. bueno, avui stic escrivint jo, o sea la susi, pero jo, o sigui la mare, estic aqui eh, pero.... hi ha hagut un petit incident, res no us preocupeu, no us ho volia dir, pero els vostres cosins estimats man dit que us ho digui, ahi va: cada uno baja por la escalera como le da la gana, donçs como soy mas chula que un ocho, las baje rodando, la veritat es que havien dos mozos molt cachas i no sabia com ferho perque m'agafesin entre els seus braços. Bé ara en serio, allà a calella vaig caure per unes escales de un bar, vaig rodolar per les escales una mica i em vaig trencar el canell esquerra per dos llocs, porto el guix, va ser dijous, quan ens veiem per la web cam ja em veureu qeu estic bé, haig d estar 40 dies amb el guix, pero tranquils que estic be, m'estic medicant i no em fa gaire mal. ja ens ha arrivat la postal, es molt bonica, gracies, i tb gracies per la postal i el simbol de la india, ja ens ho va donar el david, es molt xulo. ah! ja pujo i baixo per l'ascensor, desde el dia que ens van donar les claus a tots, bueno xatos, res mes, molts petons i abraçades i fins un altre, us estimem, els pares i la susi.

    ResponElimina
  3. UUUAAAALAAAAAAAAAA!!! q guapo sota l'aigua, bueno, jo u vaig probar am vosaltres un cop, pero seguramen no t res a veure, ens agrada saber q esteu disfrutan mol, habiam si podem conectar algun cop pel msn, o el skape, bueno guapos, ja ens veurem, neu am compte, us estimem mol, fins aviat

    petonets d tota la famili

    dew

    ResponElimina