dijous, 23 de juliol del 2009

Varanasi: sorprenent

Deixem Agra per anar cap a Varanasi, terra sagrada. El trajecte durant 16 hores (parades inexplicables molt corrents en aquest pais) es va fer mes curt del que ens pensavem, ja que l'aire acondicionat i les lliteres ajuden molt. Pero de totes maneres, al despertar, sempre trobes imatges com aquesta que no deixen de sorprendre.

Varanasi es una ciutat gran i molt important turistica i comercialment (1,2 milions d'habitants). Aquesta ciutat banyada pel Ganges es pas obligat de tots els peregrins del mon hinduista. Com veieu, aixo significa que hi ha mooooolta gent, i per tant, el transit es caotic; vem trigar en fer 20 metres mitja hora, i no creieu que es millor caminar, no, es igualment caotic. Eh!, pero this is India!!, i, o l'acceptes o marxes. Nosaltres l'acceptem tal qual es, sino, et tornes lelo.

Els ghats formen part de la ciutat. En n'hi ha per tot el marge del Ganges (concretament 80). La sortida del sol ds d'un d'ells es una bonica postal i un bon moment per contemplar la seva vida sense gaire gent ni sense gaire calor (penseu que aquesta foto esta feta a les 5:30 del mati i els pescadors ja son a l'aigua).

Aqui podeu veure tot el marge del riu (7 km de ghats). Cada ghat te un nom concret, i generalment, en cadascun d'ells es fan diferents rituals o es duen a terme diferents costums. Cada dia unes 60.000 persones i baixen per fer un bany sagrat.


Totes les nits, en un dels ghats amb mes color i mes gent, es dur a terme una cerimonia d'ofrenes al riu. Amb musica i oracions, la gent deixa a les aigues del Ganges les seves ofrenes.


Com veieu, el monzo no ha fet creixer el riu. Generalment aquesta es epoca de crescudes. Tot i aixi, no es deixen de navegar les seves aigues per tenir una visio diferent de la postal.

Els nois de taronja, son els mateixos que al Taj Majal. Encara no sabem quina branca hinduista es, pero aqui els teniu fent-nos companyia. Com sempre.





Al gran riu no nomes s'hi ve a fer banys sagrats, tambe es renta la roba, es renta un el cap (i el cos), s'hi fan oracions i rituals, s'hi juga al criket (en molts casos la pilota va a l'aigua), o un s'hi dona un banyet amb els bufals. Vaja, que tot s'hi val. Com a curiositat saber que les aigues del Ganges son septiques, es a dir, no contenen oxigen. Hi han bones causes que ho volen combatre, pero son 400 milions de persones les que viuen en la seva conca.

Aquest es el ghat on es cremen els cossos dels hindus (si mes no, es el principal), de fet, es on volen morir molts dels hinduistes. Els cossos son traslladats (per castes d'intocables) pels carrerons que envolten els ghats fins arrivar a les sevs aigues i es posen damunt de piles de llenya, pesant cadascun dels troncs per calcular el pes de la incineracio. Tambe tenen diferents tipus de llenya i cadacuna te un preu. Veure com es crema un cos no es cosa facil de pair, ja que a part del que veuen els teus ulls, es junta amb allo que olores. Per cert, esta prohibit fer fotos als ghats crematoris.

Be, India es India i aqui us deixem un tast petit del que un pot trobar-se quan viatge per aquestes terres. Ens veiem molt aviat i fins la propera!!

Petons per toooots!!

6 comentaris:

  1. hola, air i avuir el Sergi sa quedat a dormir i laiaia mari ma regalat una polsera
    molt xula . A com us va nois ? a nossaltres
    molt pero que molt be ja em bist que eu conegut molta jent no? jo mu estic pasant molt be amb les bacances aqui, dintre de casa,molt be i lo bo esque no hi ha cole i em puc despertar a la 1 de la tarda algun dia pero no tots els dies no ? a i vosaltres a quina hora us desperteu ?¿?¿?¿ va es igual adeu be fins la propera petons per a tttoootttooohhhooommm

    ResponElimina
  2. PD a hola guapos el comentari de abans le publicat jo sola i aquest tambe adeu maquuus

    ResponElimina
  3. VARANASI (BENARES) te una olor molt especial.....
    QUIN VIATGE MÉS MACO QUE ESTEU FENT!
    PTONS

    ResponElimina
  4. Hola niños!!! siento comunicarme con vosotros tan tarde!! ...tantas horas con el ordenador que cuando acabo lo ultimo que quiero es conectarme...ff..Me alegro de ver las fotos tan maravillosas que estais colgando..son una pasada..Xavi eres muy bueno tus fotos lo constatan...Nuelita..te veo muy guapa, a ti Xavi te veo muy barbas y muy flaco..no se si es el efecto barba pero parece que lleves fuera mucho tiempo...me haces el favor y te me alimentas ;-D. Bueno chicos al final me voy a Turquía la 3era de agosto...biennnng!! por fin salgo del pais ;-D.. Este lunes viene mi prima a bcn!! y coincide con el cumple de la Mol..este viernes que viene cenita en Colbató ;-D.. bueno parejita me alegro de que esteis tan brillantes y que redacteis estos pasages tan bonitos que estais viviendo..Beso y abrazo grande--muy muy grande!!

    ResponElimina
  5. holaaaaa guapuuusssss, ja veig que esteu mooolt bé, molt prims, pero molt guapos. les fotos son impresionants. per aki tot bé, una semaneta i vacances, kines ganes que tinc!! l'altre dia vem estar prenent algo amb el jordi i la isabel. bueno, estic a kasa una amiga i ara sortirem una mika de festa.
    bueno, fins la propera primitos, que ho passeu molt be. Records de la meva amiga, no la coneixeu pero bueno, es diu mari, i records i petons de la ines. us estimo molt. petonsss

    ResponElimina
  6. hola fills, em vist les fotos i esteu molt bé, pero molt prims, sobretot tu xavi, mengeu força. dema dilluns ja ens veurem per la webcam, xavi i encarna estic molt content de veure totes akestes fotos i les explicacions que feu, espero que continueu disfrutant de akest viatge que es veu molt bonic tot el que ens ensenyeu i la mare i jo us fem molts petons i abraçades. bueno, fins una altra, cuideuvos força, petonets, us estimem molt.

    ResponElimina