dimarts, 28 de juliol del 2009

Singapure: menjar, beure, comprar i caminar

Singapure és un país amb uns 4,6 milions de persones, on s'hi apleguen gents de moltes nacionalitats: xinesos, indis, malasis, filipins, anglesos i evidentment, natius de la terra. El país en sí és ven petit, vindria a ser com una gran capital europea. Per nosaltres, que venim d'un país en desenvolupament com l'India, ha estat un xoc. Singapure està altament desenvolupada (i de vegades, recorda a Japò). Creiem que aquest és un país ric, entre d'altres raons, per la seva situació geogràfica, punt de connexió de molts països.

Mai haguessim pensat que existeixen tants centres comercials en una mateixa ciutat. Són tant i tant grans, i tant ostentosos, que un s'hi perd (literalment); penseu que la xarxa de transport de la ciutat (quan diem ciutat, ens referim al centre del país) et deixa dins mateix dels centres comercials. A més, tenen una cultura molt important de menjar, i tots els centres conten amb la tira de restaurants de tot tipus (venint com venim de l'India, ho hem trobat genial poder escollir que menjar). Amb 4 dies que hem passat al país, hem acabat fins la gorra de botigues i centres comercials. Com a curiositat, hem trobat albarques mallorquines!!! però resulta que per a ells és un producte nou i molt car, i fet a Hong Kong. Quan els hi comentes que és producte de la teva terra, només diuen: Hong Kong, Hong Kong!. Ells l'hi han posat nüabs sandals. Ole!!

La ciutat és moderna, neta i molt organitzada, no trobes cap paper pel terra i sembla que tot està al seu lloc. A qualsevol lloc que hem anat, hem tingut la mateixa sensació.

La cultura de menjar que abans hem comentat, queda molt reflexada amb els centres hawkers, mercats de menjar fet i amb bonsd preus (aquest país és car de collons) on pots trobar menjar de molts països i posar-te fins a dalt de fregits, arrossos i menjars de la terra. En definitiva, una molt bona manera de combatre la gana per una mica menys que a casa.




La ciutat està dividida per diferents zones, i uan d'elles és l'anomenada Chinatown. Com el seu nom indica és una Xina però petita. T'hi trobes tot de comerços amb productes d'allà i, en general, els residents són vinguts del país mandarí.



Aquest altre barri s'anomena Litlle India. No cal dir més, venen a ser "guetos" on s'hi apleguen els del país vingut. Nosaltres que tot just fa uns dies que erem per India, hem de dir que té un aire però que na de na!!. El que si es nota molt és la ma britànica per molts llocs. Els anglesos han conolitzat molt, i a Singapure hi trobes molta de la seva arquitectora, casetes i de més.


Bé, per acabar el dia, no hi ha res millor que una mica d'esport davant del mar. Nosaltres acabem la estància a Singapure amb una contundent afirmació: el món és molt gran i molt diferent entre si; no us imagineu quant. Bé, nosaltres tampoc.Tot i els pocs dies que hem parat per aquí, he pogut veure (ni que sigui una mica), com viu la gent d'aquí, i hem de dir, que en general, viuem molt bé. És com un reducte de capitalisme i consumisme ric dins de sudest asiàtic, com si tot estigues escrit en un guió i tothom tingues molt clar el seu paper dins d'aquesta societat. Tots conformes i tots contents. De menjar, ens hem posat finbs la gorra!!! i de compres, cap, que tot és igual o més car que a casa. En fi, que marxem cap a Indonesia a conèixer una miqueta més aquest món que tenim (que només en tenim un, i només el vivim un cop. Bé, si ets hindú diràs que el vius molts cops, però no és el nostre cas). Records, petonets i sobretot salut!

14 comentaris:

  1. hola titos, q guapo es Singapure!!, per el q dieu, els carrers son igual d nets q per aki, no?? jajajajjaj Spain is diferent ajajajaj
    bueno macos, ja nirem xerran pel mesenger o el skape, AHH!! un tema

    Tito, ja u puk dir ...

    yo me e leido "el adversario", jajajja esta mol guapo tito, ja e començat el d hackers, pos res mes, q fins aviat i mols petons, us estimem mol

    ResponElimina
  2. Hola viatgers,

    La verdad es que os está quedando un blog muy guapo y ameno de leer.Vaya currada. Siempre que tengo un ratito me lo miro.
    Un abrazo y hasta el próximo comentario!!!

    Cristina (Abrera)

    ResponElimina
  3. Be nois, benvinguts a la civilització. Records des de Vallirana!!

    ResponElimina
  4. no me puedo creer que no te hayas comprao ni unas tristes sandalias, encarna.... la verdad es que "mas dejao aluciná"

    ResponElimina
  5. Holaaa, que guapu Singapur, quin luxe, venint d'on veniu ara, heu de trobar molta diferència. Molt maques les fotos, com totes les que poseu.
    Bé, ja està, treballo avui i vacances!!! tot l'agost, per fi!!
    La veritat es que això del blog és una passada, t'enganxa molt i cada vegada que puc me'l miro per veure com van les vostres aventures per aquest mon.
    Ah! no sé com ho heu fet, però això de que l'Ivan llegeixi i s'acavi els llibres es un gran mèrit, jajaja, ya tenemos otro culto en la family.
    Bueno parella, a continuar disfrutant del viatge, i recordeu que estem amb vosaltres, en la distància, però amb vosaltres. Molts petonets per als dos. Fins aviat.

    ResponElimina
  6. hola tiets!!! som l'Oriol i la Mama. Aprofitem que el Mark i la Laia dormen i el papa treballa per escriureus quatre cosetes.
    Ja hem acabat el casal ens ho hem passat molt bé, em fet moltes sortides: al tibidabo, circuits amb tirolina, patinatge, al canal olimpic...

    Els papes han aconseguit que ens tallem els cabells inclosa la laia, i com no estem molt guapos. Ja estem apunt per anar a lligar a la platja :) que anirem aquesta tarda i hi estarem tota aquesta setmana amb els yayos mentres els papes treballen.

    Que sapigueu que encara que no comentem tots els dies mirem el vostre blog, i fins i tot la Mama.

    La propera setamana quan tornem de la platja i els papas ja tinguin vacances,prepararem el viatge a Lanjaron. ja us ho explicarem.

    Molts petons, molts records i cuideuvos

    ResponElimina
  7. Hola guapísima!!!!!Gracias por tu felicitación. Me ha encantado. Te eché mucho de menos anoche en la cenita. Al final, como ya sabes, conseguí recopilar a todas las niñas, incluida Belén. Es todo un logro.Ja, ja. La cenita fue muy bien. Tranquilita, estuvimos en mi patio hasta las 3 de la mañana, cascando, como siempre. La idea inicial era irnos sólo las niñas al Pilu, pero aquí la Marta empezó a hacer de las suyas y tuve que frenar el ritmo.
    Estoy muy contenta con mis regalos, pero una curiosidad: Fíjate si la peña me ve estresada que la Bibi me ha regalado una pedicura spa y las niñas 2 masajes ( uno de 1,30 horas a 4 manos para el embarazo y otro de aromas relajanantes para cuando haya parido, que te parece. MUY FUERTE!!!! JA;JA.
    Ya veo que habeis estado en Singapur y que ahora os vais para Indonesia. Haber si puedo conectarme el viernes que viene, pero no te lo aseguro porque el miércoles marchamos para Gijón y no sé allí. Si no es posible, a la semana siguiente no fallo.
    La barriguita bien, grande, pero bien. La semana pasada fue al gine. Lo único que viene de natges, y si no se da la vuelta en 3 semanas acabará en cesaria, pero bueno, que li farem.
    Se nota que no tengo a Emma por aqui revoloteandoa que sí, porque estoy super relajada escribiendote. No se si los comentarios tienen un tope de palabras.
    Bueno, no voy a ser yo quien lo compruebe. Un besazo y a seguir viendo mundo.
    TQ

    ResponElimina
  8. hola titos quines fotos mes xules no les he legit i per aixo em pregunto que fan aquells nens beno he astat molt puquet perque a bingut la luna adeu maqus

    ResponElimina
  9. que pasa pavo!,soc el andres, estem a casa dl teu cusi. com esteu? va be el tema? es millor que esparragera tot aixo? mira q esparraca la estan arreglant molt, em diu el teu cusi que esteu a indonesia, si paseu per japo porteume un samurai quemolan mazo encara que sigui petit. bueno recors no hi ha bat dew!!!!!

    ResponElimina
  10. Hola fills, quines fotos més guapes i quins comentaris més chulos, ens han agradat molt, el collage de fotos també está molt guapo, mengeu força. La última notícia de casa, ja em comprat la tauleta pel balcó, quan no fa sol ja ens hi sentem a pendre la fresca, s'hi està molt bé, les cadires de moment tenim les plegables, més endavant ja ho veurem.
    Bueno, continueu disfrutant del viatge i passant-ho molt bé, sobretot prudencia, molts petons i abraçades dels papis. Fins aviat.

    ResponElimina
  11. ^^ Antonio, Gloria, Carlos y Raquel3 d’agost del 2009, a les 22:08

    Holaaaa cosineta y cosinet tem veient totes les fotos i les explicacions dels diferents llocs on heu estat ^^ ens agraden molt i hem vist lo molt que ho esteu currant esperem que ho estigueu pasant molt bé, per les fotos y comentaris tem segurs que es així, molts anims cosinets ens veiem aviat, seguirem veient el blog molts petons i una abraçada.

    ResponElimina
  12. hola Xavi-Encarna
    veig que continueu pasn-ho ve per aquestes platges tan julis, al meig segons les fotos que poseu glog, lo que crida la atencio es el amics que conexeu a uns llocs tant apartats de la vida normal, te que ser curios anar caminant o en vehiche i sentir que parlan de pobles del costat de casa.
    tot lo que pobliqueu al blog crec que ho guardereu per quan sigueu grans fer comentaris amb la familia
    fins la propera xerradeta es despedix el tiet
    adeuuuuuu

    ResponElimina
  13. hola abans us e fet un comentari dient que estaba molt felic perque m abien comprat uns patins en linea pero en 4 rodes pero ara estic una mica trista perque la mama tot el dia mesta renyant i jo no e fet res es la laia i la fa enfadar pero la mama no su creu i diu que perque lin parlo aiji i eque es ella i si li parlo aixi es perque em fa rabia que posi la boca cap a la dreta aixi es el seu so mireu mm u eu bist i aixo es lu que em fa rabia si si a bosaltres us fa rabia a mi si
    a i com esteu¿¿ be jo rebular e si i sabeu que el diumenje bem anar a la pisina per la nit mireu la laia ma caba de dir que li deixi el meu princep a i el avi a vingut a donarme el regal de santa maria i l avi no va vindre el dia que era santa maria perque estava molt malat i estaba estirat al llit u se perque mu a dit la tieta
    susi bueno adeu (k)

    ResponElimina
  14. hola, soc la Mireia, abans e posat q la mama sempre mesta renyan, pero no es aixi, sols em renya cuan faig algo malamen, jo estimo mol a la mama i no la vui fer enfadar, bueno, no penseu q la mama es dolenta eh!!, perque es mol bona i lestimo mol, i al papa i a la laia tambe, i a vosaltres tambe, fins aviat adeu i mols petonets

    ResponElimina