dijous, 26 de novembre del 2009

Xina. Longji: el paradís de l'arròs.

Longji, o el que és el mateix, el nirvana de l'arròs. No us imagineu quina quantitat de bancals d'arròs et trobes en aquests paratges, i que guapo que és caminar-hi durant un parell de dies (no de cop, eh!). Han aprofitat la terra al màxim, i quan hi ets, et sembla mentira que puguin accedir a tots els racons on hi veus arròs. En aquesta comarca hi viuen unes 4 ètnies diferets: els miao, yao, tong i zhuang, tots ells treballen la terra i cultiven arròs. la zona és brutal, però hem de dir que ara l'arròs està segat, i això vol dir que no et trobes aquell color tant verd i espectacular que és especial d'aquí. Tot i així, ens ha flipat.



Si us fixeu bé en la primera foto, les dues dones porten vestits tradicionals de la seva ètinia, i aquestes és caracteritzen per no tallar-se mai el cabell del cap. Sí companys, hem vist cabells fins als genolls, se'l fan una rosca i el tapen amb un mocador típic d'aquí amb forma de turbant. Una història!. Ara bé, les dones d'aquestes terres són fortes i estan tot el dia cap a dalt i cap a baix amb els seus cistells a l'esquena.

Cada ètnia dur una indumentaria diferent, i ja des de ben petites porten detalls que les caracteritza les unes de les altres.


Si ara encara té el seu rotllo, com deu ser aquesta terra quan l'arròs està amb aquell color tant intèns!. Segurament has d'apartar la vista de com és de potent.

Quan viatges fas amics, de vegades pots parlar més o menys amb ells, i sempre depèn de si existeix o no barrera lingüística. En aquest cas, amb l'amic toby, cap problema.

Vagis on vagis, tooooots els nens volen fer el mateix: jugar, i amb ella, ens ho vem passar de conya durant una bona estona. Quina cara més simpàtica, oi?

I aquí s'acaba l'arròs, esperem que no s'hagi passat!. Abans però, us deixem una imatge representativa del que és aquesta terra. No us imagineu com es va emocionar la dóna quan va veure que li feiem una foto!. Marxem cap a Hong Kong!!!.

2 comentaris:

  1. holaaaaa carinyos, tot molt maco, impressionant, els bancals d'arros, la muralla, tot genial. ens agrada molt totes les fotos de la xina, kina enveja sana us tenim. Per aki tot igual, molt bé, no passa res de nou, entrant i sortint per no perdre la costum. Tenim moltes ganes de veure-us, akest nadal serà diferent, perque no hi sereu, pero sapiguen que esteu be i fent alló que us fa il.lusió estarem contents. Cuideu-vos força, ja veiem que mengeu de tot, jeejje, diu el pare que us fara un estofat de lagarto quan vingueu ja que mengeu de tot....jajajaja. molts petons i us estimem moooooolt, fins aviat.

    ResponElimina
  2. tiet Pep

    Hola pequeños saltamontes....

    Felicidades en el dia de tu santo , cuñao Xavier, espero que esta noche te comas un pastel de arroz para la celebracion....

    Despues de vuestra incursion en la nieve veo volveis al verde de las las montañas...siempre dais envida.
    Por aqui por fin vino el frio y las navidades se acercan...pero no lo parece,esta todo colapsado con la crisis, no hay nada de ambiente navideño, no se han puesto luces y los comercios no se han animado tampoco, la cosa esta muy malital!!!!

    Bueno guapos os dejo que tengo que cemar y irme a currar... esta noche solicitan de mi presencia.... sabeis donde???? en elBindu, espece a trabajar hace unas semanas, ya os contare.

    Besos chicos y a cuidarse!!

    ResponElimina