dijous, 26 de novembre del 2009

Xina. Guilin i Yangshuo: on és en Goku?

Aquí teniu Guilin, ciutat ubicada al sud del país, exactament a unes 13 h de tren a Hong Kong, i on hem arribat en vol des de Xian (curisament molt millor de preu que amb tren). Aquesta ciutat és coneguda al país sobretot pels negocis que es fan en ella i per trobar-se enmig d'un paissatge de roca càrsica molt guapo. A la foto no es veu gaire cosa, però la deixem perquè us feu una idea de com és una ciutat normal xinesa.

La ciutat ofereix algunes visites, com la que pots fer cap aquesta formació enmig de la ciutat, i que és mooooolt visitada pels xinesos amb les seves guies amb bandereta. Penseu que a Xina el turisme massiu és el seu, i que nosaltres, és a dir, els altres que no som xinesos, som una minoria moooolt petita. Llavors, tot s'ho cuinen i s'ho menjen ells.

Aquestes pagodes les trobes ben enmig d'un llac, envoltades d'edificis super alts i de gent passejant al voltant seu.


Ja sabeu que, molts casos, allò més interessant alhora de conèixer un lloc, és anar a un parc i buscar un lloc des d'on observar sense molestar, sense fotre el morro. I senyors, a la Xina, la gent fa vida als parcs. A Guilin concretament, estan plens a totes hores, i generalment són gent gran que passa el dia jugant a cartes (xineses) o a jocs que encara no hem aconseguit entendre. Com veieu, no és fàcil. Heu de saber que en aquest país els hi encanta jugar i apostar, i hem vist alguna que altre partida de cartes pel carrer on a la taula et trobes amb muntanyetes de bitllets.

Com ja hem dit, Guilin i els voltants, es troben enmig de formacions càrsiques brutals. Evidentment, des de la ciutat no es pot apreciar bé, per això la gent va cap a Yangshuo, poble a 2 h de bus, on tot és molt diferent, i els voltants són la òstia.



Les formacions són molt diferents les unes de les altres, i les dimensions són considerables. És molt curiòs veure paissatges com aquests tant diferents als que estem acostumats.

D'aquest lloc en diuen "moon hill", i tot i que a la imatge no es pugui apreciar bé, les dimensions són enormes.

Ens ha semblat veure a Goku saltant per aquestes muntanyes, buscant les boles de drac, però els xinesos les han trobat abans, i ara l'hi cobren entrada per poder entrar i agrafar-les. Si és que són la òstia!!

Yangshuo, tot i ser molt turístic, et pot donar una idea de com és la vida de la gent d'aquí, del que treballa el camp. Ara bé, t'ha de voler apartar una miqueta del camí marcat. Nosaltres ho hem fet i sempre és interessant. Us deixem amb aquesta imatge que reflecteix precisament això, la vida al camp xinès, i marxem cap a Longji i els seus camps impressionans d'arròs. Va!

1 comentari:

  1. Hola Encarna & Xavi,

    Me imagino que ya os habéis enterado del resultado del Barça-Madrid. El Barça ha ganado con gol de Ibrahimovich. 1-0. Goooooooollllllllll.

    Las meigas gallegas que he contratado han funcionado.

    Cuidaros mucho,

    Elisa & Carlos

    ResponElimina