dijous, 26 de novembre del 2009

Xina. Vontants de Beijing. Muralla Xina: sense paraules...

Uffffff!!!!.....Com explicar tot el que hem vist, tot allò sentit....ha estat un dels llocs més impressionants que mai hem trepitjat a la nostre vida. La gran muralla és molt més del que us podeu imaginar. Nosaltres hem visitat una zona poc coneguda pel turisme local (que és el massiu), i hem fet un trek de 10 km per sobre de la muralla gairebé sols, en una zona situada a uns 110 km de Pekín. El trek ha estat durillo, en part perquè ha nevat i en part perquè et trobes pujades i baixades fortes de parts sense restaurar, i és això precisament el que fa tant especial aquesta part de la muralla: que no està gairebé restaurada. La muralla tenia uns 6.800 km i la primera construcció data del 220 A.C durant la dinastia Qin, i així es va anar construint fins unificar totes les parts, i sempre amb la intenció de defensar-se de les invasions bàrbares mongols o d’altres enemics (fet que la muralla no va poder evitar). La gran muralla, per la seva antiguitat, per la seva mida i per l’esforç humà que va suposar, ens dóna una idea del que és aquest país. A nosaltres ens ha deixat sense paraules, i les sensacions viscudes mentre camines per sobre de la muralla, tota nevada, sense ningú més que nosaltres.....és molt especial, i creiem que sobre més paraules, us deixem unes imatges que, esperem us donin una idea del que suposa contemplar aquesta meravella del món. Si veniu, flipareu!










Ja veieu que a qualsevol lloc del món et trobes la chispa de la vida. Aquests xinesos te'ls trobes quan acabes el trek per la muralla, però ells no el fan (generalment), sinò que pugen a la muralla amb un telefèric que ha posat el govern per guanyar pasta, es prenen una coca i cap a baix. En fi, que ha estat de coooonya i esperem que les fotos us donin una mica d'idea del que és aquest lloc, perquè, no deixa de ser una pedra a sobre de l'altre, però com impressiona veure tantes pedres juntes!. Bé, marxem cap a Xian, on passarem a veure els guerrers de terracota. Salut!

2 comentaris:

  1. Las fotos increíbles, como siempre, pero QUÉ FRIO!!!!Lo del escorpión frito...qué asco!!!! Con lo buenas que están las burguer del Macdonalds y vosotros comiendo bichitos!!! Aquí también llegó el frío (no tanto como allí claro) Pronto es mi cumple y he quedado con las chicas para comer en el Esparagaria. Será como una comida de Navidad porque algunas no van a la cena. Hablando de la cena de Navidad...este año se encarga el Departamento de Personal, recuerdas??? Parece increíble que no vayas a estar...te echaremos de menos. Cuidaros mucho y besitos.

    ResponElimina
  2. hola nois, al final no ens vem poder conectar a Skape, l'ordinador va b o no?, ja em direu algo, kina pasada la muralla, a d ser increible d veritat, bueno, dons res, per aki tot kom sempre, ja comença a fer fred, bueno, estiu al kostat don esteu ara jajaja, ja xerrarem, un pató mol fort, dew guaposss

    dew

    ResponElimina