dimarts, 10 de novembre del 2009

Vietnam. Hanoi: una gran capital

Hanoi, capital del país i ciutat important de negocis del sudest asiàtic. Quan hi arribes, notes una certa diferència respecte a la segona ciutat del país, Saigon, i és la quantitat de negocis que es fan a la ciutat, com també el munt d'empreses estrangeres que hi tenen seu. A més, ens hem allotjat molt a prop de llac que fa d'artèria principal de la vida dels locals. Bé, aqui la teniu.

El llac de Hoak Kien està situata ben enmig de la ciutat, concretament del barri antic, i si busques un banc i t'hi estas una estona, pots veure com hi fan vida milers de persones, ja sigui fent esport, pasejant, contemplant el no res, o mil etc.

El que diem de l'exercici. A tot el sudest asiatic, i a diferència de nosaltres, si fa moooolta vida als parcs públics, i a certa hora de la tarda, si apleguen moltes persones per fer els seus exercicis diaris. Pa muestra, un botón.

El teatre de titelles aquàtiques té el seu rotllo, ja que com veieu, la perspectiva de l'espectador és la de contemplar una piscineta, on hi apareixen per art de màgia, tot de titelles que donen vida a la vida tradicional vietnamita, mentres sonen cançons tradicionals. Evidentment darrere del telò, s'hi troben les persones que mouen les grales mouen, calçats amb botes d'aigua.


Hanoi, com moltes de les ciutats de per aquí, et dóna molts contrastos. Aqui us deixem dues imatges de la realitat de la ciutat.

El temple de la literatura va ser construït al 1070, i s'hi trobava la universitat destinada per gent mandarina. És un recinte gran on només entrar-hi, t'hi trobes una inscripció que diu: " per entrar, baixeu del cavall". Com veieu, la calor a la cutat és forta, i un ventilador, de vegades, és més important que un temple.


Deixant de banda la mala qualitat de la foto, us la volem deixar perquè veieu quines tapes espanyoles serveixen a la ciutat, en un bar anomenat "la salsa", portat per francesos, a Vietnam, on et serveixen tapes espanyoles. Quan vem seure per demanar el menú, vem veure "CHORIZO", i vem dir....!chorizito rico!, però no, ens van servir 3 troçets i mig de chorizito campofrio chungo, je!. En tot cas, no va quedar ni el plat. Bé, no hem pogut resistir-hi la "llamada": MARXEM CAPA XINA!!, a veure la muralla i el que sigui. Si veniu, segur que us agradarà. Salut!

2 comentaris:

  1. Hola tiets!!!! com esteu? us trobem molt a faltar, em va agrada molt el meu regal d´aniversari. Estic fent els entrenaments de aerobic per el campeonat d´aerobic. molts petons:Laia
    Hola Encarnita i Xavi. No cal fer la pregunta del mil.lio per que es evident lo bé que esteu i us ho esteu passant. Nosaltres també, teballant i arrastran a aquesta colla. Les feines van bé i ja molt liada amb la campanya de nadal i esperant les notes dels nens que de moment sembla que també bé. El Marc está molt content perque ja pot anar també a entrenar al Car amb l´Oriol, que encara que es queixi, se li donar molt bé fer de germà gran. Ara ens preparem per anar a veure als papas, que us troben molt a faltar (la mama ens truca tres i quatre vegades a la setmana), i el Pep semble que també va fent. Ja em reclamen per que em vagi preparant per sortir, aixi que us deixo fins unaltre estoneta que tingui. Molts petons i cuideuvos molt. Us estimem

    ResponElimina
  2. jejeje el anonimo que va fen....

    que tal chicos!!??!!, dos cosas me han echo reir... la primera la foto de las manionetas de agua....es cierto que tienen su rollo, pero caisteis como unos guiris mas, yo por descontado cai....la segunda es saber que no soy el unico en llamarte encarnita, como tu dices hay cosas que siempre seran asi, enkar.
    Por aqui tot va marxan be, toi haciendo las cosas como debo y la verdad que mucho mejor, ya hablaremos en petit comite...
    Yo enfrascado planificando un viaje,,, imaginais a donde....si me cuadra las fechas y unas cositas ta hecho, no se si llegare al titi-caca antes de junio, pero estare cerca.
    ah una cosa. lo de que la muralla se ve desde la luna es un leyenda urbana.
    Un abrazo fuerte y daros un gran beso de mi parte, sin manoseos, que en china son muy cerrados de mente, y ademas sigo siendo el cuñao....

    ResponElimina