dijous, 10 de desembre del 2009

La Xina: no us imagineu com és tot de gran

1.350.000.000 d'habitants són molts habitants, i 10.000.000 de km2 (Espanya en té 500.000) són molts kilòmetres per conèixer i recòrrer en 24 dies. No ha estat la nostre intenció, i de fet, aquest país ha estat una sorpresa per nosaltres, ja que no teniem intenció de anar-hi; però ho hem fet, i podem dir: guau!!, que brutal que és tot, i quant aprens dels xinesos quan et trobes a casa seva. Qui no ha anat al xinès del barri, o al "totcent" i ha vist comportaments o aspectes d'ells que no entèn? doncs si vens per aquí, podràs entendre molt de la seva vida, del seu tarannà. Aquest és un país tant gran, que caldria mooolts mesos per tenir una bona idea de com és, de com funciona. A nosaltres ens ha agradat molt tot allò que hem vist, i que no soni a tòpic, la seva gent ens ha sorprès molt gratament (potser és que veniem de Vietnam amb la cara vermella), i això ajuda a fer país. La barrera lingüística ho és fins on tu vols que ho sigui. Sí, és evident que els xinesos no ens entenen ni nosaltres a ells, però amb bon humor i paciència ells es fan entendre i nosaltres també. Marxem amb la sensació de tornar, com si quedès pendent una bona passejada per aquestes terres que tant i tant tenen per donar. I senyors, no ho dubteu ni un minut, Xina és el present i el futur, en tots els aspectes, i ens agradi o no, ells diràn quin és el camí a seguir (amb els indis, es clar). Ara sí, el descans esperat, Bali, Helena i Agung ens esperen.....uf!!, desprès de tant moure's, que bé que anirà aturar-se a rumiar una miqueta totes les sensacions viscudes, i sobretot, procurar veure-ho tot des d'un altre perspectiva més calmada. Vaja, tant calmada com tot el dia a l'aigua. Yuju!!. Eh!, ens veiem a Austràlia??

3 comentaris:

  1. ¡HOLA CHICHOS!,YA VEO QUE TODO SIGUE BIEN Y QUE GRANDE ES EL MUNDO, YO ME QUIERO IR A BALI CON VOSOTROS, UN POCO DE PLAYITA,MUCHA PAZ, ETC,ETC, POR AQUÍ TODO IGUAL Y BIEN, ESPERANDO LAS VACACIONES DE NAVIDAD, PARA DESCANSAR UN POCO, ESTE AÑO VIENE TODA LA FAMILIA DEL POBLE A BARCELONA, BUEENOOO, COMO ME GUSTAN TANTO ESTAS FECHAS,ESTO PARA COMPLETARLAS...YA PASARÁN. AQUÍ TODO BIEN, LA BARRIGUITA DE CARLA CRECIENDO Y LA MAMI ESTÁ ESTUPENDA, A VER SI EL PARTO LE VA IGUAL, ESPEREMOS, LA SOFIA MUY GRANDE, PARECE MENTIRA PERO SE HACE MAYOR CON EL ROLLO DE QUE YA HACE PRIMERO...
    HACE UN PAR DE SEMANAS VIMOS A TUS PADRES EN EL MERCADILO , ESTAN BIEN Y SOBRE TODO TRANQUILOS, CON ESO DE QUE VAIS PASANDO POR CASA DE LAS PRIMAS ESO LES DA SEGURIDAD, BUENO GUAPETONES, NO TENGO DEMASIADO TIEMPO ULTIMAMENTE PARA CONECTARME, ESTE AÑO COMO VUESTRA DIRECCIÓN ES "MOCHILA" Y NO SÉ SI CORREOS LLEGA ALLÍ NO OS MANDAMOS LA FELICITACIÓN, PERO OS DESEAMOS QUE PASEIS UNAS FELICES FIESTAS Y COMO NO DISFRUTADLAS PORQUE ESTAS SEGURO QUE NO LAS OLVIDAIS, LO QUE ESTAIS HACIENDO POCA GENTE TIENE NASSOS DE HACERLO, UN BESO MUY FUERTE PARA LOS DOS.
    GEMMA & FAMILY.

    ResponElimina
  2. hola macos, per variar una mica, les fotos son genials, i el que ens agrada molt son els comentaris, dema dissabte ja anirem a buscar els pares de l'Encar per anar a veure la web cam, ja tenim moltes ganes de veure-hos les cares, encara que sigui per la cam. per aqui tot bé, anem fent, no hi han novetats. cuideu-vos molt, sempre diem el mateix, pero.. es així. passeu molt be a bali i doneu records a la parella, i descanseu força. molts petons i abraçades, us estimem.. fins aviat..

    ResponElimina
  3. HOLA XAVI Y ENCARNI!
    Soy l'Edu la Loli me ha comentado que teníais el blog y aqui llevo una hora mirando las fotos que son una pasada, bueno nos cotaréis si algún dia decidiis volver.
    La Berni la Érika y yo os deseamos que paséis una FELICES NAVIDADES.
    Uns petons i una forta abraçada.

    ResponElimina