dilluns, 21 de desembre del 2009

Austràlia. Melbourne: i els cangurs?

AUSTRALIA!!!!! Ja hi som!, concretament a Melbourne, ciutat de tranvies, bahíes, llum i parcs. No us imagineu quins parcs tenen aquesta gent, molts d'ells més grans que els pobles on vivim. Bé, nosaltres hi hem passat 4 dies i podem dir que és una ciutat amb aire de poble (amb permís dels 3,8 milions d'habitants que hi viuen). Penseu que Austràlia és molt però que molt gran, i en canvi no té més de 20.000.000 d'habitants, els que es tradueix en ciutats molt extenses amb terreny. Vaja, que les distàncies són la òstia!. Com veieu a la imatge, el mar, l'aigua, forma part activa de la vida per aquests racons de món. Welcome to canguraland!.

Com veieu, quan els executius que treballen a les oficines dels gratacels acaben de currar, fan unes passes i marxen cap a la nòria i donar unes voltetes.

Sabeu aquelles pelis americanes on surten clubs de regatistes, amb aquells universitaris catxes i guapos??, doncs aquí en teniu uns quants a peu d'aigua. En aquest país és molt habitual aquests clubs on es junten els joves amb la fàmili i monten barbacoes. Penseu que alguns tenen més de cent anys.


Una hora qualsevol asseguts a les escales de de la Flinders station. El moviment de gents és brutal a totes hores, tranvies, cotxes....

Una cosa que ens està sorprenent és la llum i els cels que tenen aques país. Les fotos no reflexteixen gaire, però us assegurem que és flipant veure aquells cels que no tels acabes. A la foto una mesquita envoltada de gratacels.

El Federation Square Complex és l'ànima del centre de la ciutat, on t'hi trobes expos, concerts o qualsevol acte cultural. L'edifici és de zinc i té el seu punt veure con canvia amb la llum del sol. Com veieu, la gent aprofita per estirar-se allà on sigui.



De nit, els edificis s'enlluernen i donen una cara diferent. Com veieu però, el barri financer no és tant gran com el d'altres ciutats, però també té el seu rotllo amb les llumetes, no?.

Santa Kilda és una part de la ciutat més apartada del centre on t'hi trobes unes platges, molts restaurants i bars, la tira de bakerys (dolços), i un antic parc d'atraccions que té com a porta d'entrada aquesta boca de clown. Molt kitx.

Els barrets de cowboy et fan recordar que et trobes a Austràlia, on aquest el porta més gent del que us imagineu. Al cap i a la fi, com els americans, també és un país cowboy (a les radis sens moltes ranxeres).

Sí, aqui us deixem aquesta perla que hem trobat al centre de Melbourne: un lloc on venen xurros i donuts com a especialitats espanyoles. Ara bé, us assegurem que pel que tu compres allà un kilo de xurros, aquí nomès en tens un. Cariiiiiiisssiiiiimmms!.

Melbourne ens ha agradat, l'hem sentit propera i això fa sentir còmode. Potser hi tornem a buscar cangurs (je). Bé, per acabar, us deixem amb aquest avis amb el net, que barret al cap, marxen cap a casa (suposem). Nosaltres marxem, però cap a la "great ocean road", carretera que boreja una part de costa brutal al sudoest de Melbourne (anar i tornar, uns 800 km). Hem vist imatges per internet, i és super brutal. Veniu no??.

5 comentaris:

  1. hola parella per lo que es veu continueu per parages de fabula, esteu fent un viaget que recordareu tota la vida, per si de cas guardarem el blogspot, per veuro sempre, per aqui tot igual pasant fred ja que las temperatures han baixat molt, per costum les festes que venen les pasarem a casa els teus pares com fa anys
    parlant de festes com no se quan fare mes comentaris
    OS DESITJO UN FELIÇ NADAL Y BONA ENTRADA D'ANY, SEGUINT LO QUE FASIN EL PAIS QUE OS TROBEU EN AQUELL MOMENT
    es una mica dora pero com els meu comentaris no sempre son apropats a lo que vosaltres poseu ja ting la feina feta
    aquest any no hi auran barallas per les gambes
    ja no se que posar mes por lo tant em depedeixo fins la propera
    adeuuuuuuu
    el tiet

    ResponElimina
  2. hoal.... som el oriol, marc i pep!!!!

    ya volvisteis al curro... se acabaron las vacaciones.... ejjejejejejej

    cada dia dais mas envidia, mola iros viendo por diferentes paises, y si, como apuntais se nota una luz mas clara que en asia, por cierto, cada vez haceis mejores fotos...
    tamos los tres en casa, por fin la paka puso wifi pa los pobres del pueblo, esta un poco limitadada pero es gratis, que la cosa ta mu malita, parece ya un topico pero es cierto, las cosas andan muy mal, ya os contere cuando quedemos, no se vuestro nuevo numero.

    Por fin me toca escribir algo a mi solo(oriol)no se que poner....que habia puesto marc??...(lo estoy escribiendo yo, es la segunda vez que lo hacemos y los nenes escriben mu lento y mu mal, si peor que yo)
    aqui ya es navidad, me he esforzado mucho y me ha costado mucho averiguar que vosotros estais mas cerca que nosotros de reyes...por el cambio de hora y eso,...( toy en el pavo,pavo y me da cosa,,,no se que decir, os petariais.....el marc pero que ori)

    dicen que kla laia esta insoportable con lo del tio,
    marc a visto uno debajop de casa y comento que orterada,,,, olvida que hace solo 12 meses rompia los palos pegando al de casa.
    atontaos no dicen nada......

    una cosa mirad mi blog, os ponemos algo, prometo mañana habra algo mejor....

    Un BESAZO!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Hola guapos!!!!!!!!Que envidia veros en tirantes, por aqui hace frio, es más, llevamos casi una semana que no cede la lluvia. Un rollo, teniendo peques, porque ya no sabes que hacer.
    Esta tarde cagaremos el tió 8 (os acordais, esa tradición de pegar a un tronco para que cague chocolatinas, ja, ja). Esta es nuestra cultura.
    Niña, finalmente se confirma la comida de navidad. Hemos quedado el domingo, todas!! Bueno, menos tú. Aunque estaras presente de otra manera.
    Para que no se os olvide:
    "Esta noche es nochebuena y mañana Navidad, saca la bota Maria que me voy a emborrachar. Ande, ande, ande, la Marimorena. Ande, ande, ande que es la Nochebuena."
    Bueno, un besazo inmenso de la familia Rubio Fernández. Que paseis un Navidad maravillosa, llena de magia y un Feliz Año 2010. Mil besos.

    ResponElimina
  4. Bon Nadal...esteu molt lluny però encara ens enrecordemde vosaltres.Acabem de obrir tots els regals del Pare Noel;La Maria i la Claudia ja estan estrenant totes les joguines.Nosaltres ens anem preparant per anar a la "comilona"de Nadal.Un petò molt gran i un Bon Any.

    ResponElimina
  5. Ei pareja !!! ya veo que os siguis muy bien pero que muy bien..... y encima con verano Que suerte !! por aqui mucho pero que mucho friiiioooo !!!
    Bueno desearos Feliz Navidad y que tengais una buena entrada de año 2010 en esos mundos maravillos e únicos!!!
    Un besazo y cuidaros muuchooo!!!!

    ResponElimina