dijous, 6 d’agost del 2009

Indonesia. Illa de Java. Yogyakarta: Tradicions i temples

Indonesia és d'aquelles terres que no sabem gaire d'ellles. Sí, són illes, estan a prop d'Australia, hi ha bones platges i sempre són notícia pels desastres naturals. Ah!! i Bali, Bali és mundialment conegut. Doncs bé, Indonesia és molt però molt més que això. En primer lloc, és el quart país més poblat del món (que ja és molt); en segon lloc, és el país amb més nusulmans del món; en tercer lloc, és un país amb una tradició artística brutal; i en quart lloc (per posar-ne només quatre), les seves gents, en general, són realment amables i properes. Bé, benvinguts a Indonesia, concretament a Java, illa més poblada del país, i més concretament a Yogyakarta, ciutat governada per un sultà i amb una tradició artísitca espectacular: es pinta, els fan escultures, es treballa la fusta, música, titelles, en fi, cultura a tope.

El batik és la tela tradicional de Java, feta a ma, amb molta el·laboració i molt colorida, La seva estampació té molta importància, ja que depenent d'ell et diu quina antigüitat té. Per tota la illa n'hi trobes de tot tipus. Nosaltres ja tenim el nostre.




El temple de Borombudur és espectacular. Símbol budista del passat Javanes, Borombudur va ser creat a principis del segle IX en ple era budista, però anys més tard, amb la decadència de la religió a l'illa, fou abandonat; i uns cent anys desprès de la seva construcció, va ser cobert per cendres volcàniques. Ara, la seva conservació és molt bona. Per cert, per veure la sortida del sol des del temple, un s'ha de llevar a les 4 de la matinada. Bé, alguns ho fan per treballar, no?. No ens queixem, no.

El Christian i el Jan són dos nois suisos que vem conèixer a Jakarta i que vem tornar a coincidir amb ells al temple. Molt simpaticots.

Els rituals de les fotos és constant, vagis on vagis, pots trobar-te peticions de la gent per fer-te fotos amb ells. No pots dir que no. Aquest va ser un ritual llarg, amb moltes noies amb ganes de tenir un record amb una noia occidental, i digue-ho com vulguis.





Prambanan és un complex de temples amb un total de 50 edificis, molts d'ells danyats al terratrèmol del 2006. Aquests temples, a diferència de l'anterior, són hinduistes i també van ser construits al segle IX, abandonats poc desprès (i per què els fan, no?. Ja, també ho pensem). El lloc és impresionant.

En Jaume i L'Anna (bé, el seu nom Indonés és Atik Nursiana), són un matrimoni que vem conèixer al tren camí a Yogyakarta. Viuen a Girona i hem compartit amb ells uns dies per aquestes terres. Anna és una guia sensacional (amb un català sorprenent) que ens ha explicat molts detalls de la seva terra que a nosaltres s'ens haguessin escapat. Per cert, estan construint una casa al nord de Bali que més tard llogaran. Si algú l'hi interessa, que ho faci saber. Salut parella i gràcies per tot!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada