divendres, 21 d’agost del 2009

Indonesia. Bali. Seminyak: ens ve de gust tornar

De Lombok a Bali hi ha al voltant de 6 hores de ferry, i com veieu, procurem trobar la millor manera de passar les hores (deixant de banda els marejos). Els ferrys són tremendament lents i bastant incòmodes, però et permet contemplar amb calma molta de la costa del país.

Continuem amb moto, transport nacional del país (en n'hi ha milions o trilions). És genial per parar allà on vols i anar sense presses. El casc és de camuflatge per enganyar als mosquits. Bali és molt més del que ens creiem. Una mostra són aquests paissatges que semblen de cartrò de tant verds i lluents que són. Et transmeten pau.




Ara bé, tot viatge amb moto comporta riscos, i un d'ells és punxar quan menys t'ho esperes. Per sort (molta sort perquè ens trobabem no saben on), vem punxar a pocs metres d'un mecànic i en pocs minuts (i unes rupies) ja feiem kilòmetres camí del temple Tanah Lot.


Benvinguts a Tanoh Lot, temple construit sobre el segle XV que té la curiositat de trobar-se erigit en una roca enmig del mar, d'aqui el seu nom, que en balinés significa "terra enmig de la mar"; com està sobre la mar, doncs el seu accès depèn de les marees, és a dir, si les aigües estan altes, no s'hi pot accedir, però si estan baixes, si. És divertit buscar un raconet i observar com van i venen les aigües (també és divertit veure com van i venen els japonesos amb els seus barrets de palla i les seves mascaretes higièniques). Curiositat: existeixen 7 temples a tocar de mar i des d'un en veus l'altre i així fins l'últim. Una més: hi ha estels per tota l'illa, vagis o vagis, sigui mar o muntanya, en trobes movent-se pel cel, i com a mostra, a la segona imatge en n'hi ha un en forma de vaixell.



Aqui teniu un exemple molt gràfic del que deiem de les marees: la primera imatge és de les 11 del matí, i la segona és de les 12:30, més o menys, i com els fidels al temple ho saben, doncs ja estan preparats per donar les ofrenes als seus Deus. A les següents fotos ho podreu veure.


Quan parlem d'ofrenes no ens referim a unes floretes, sino a caixes plenes de flors, menjar, dolços, etcètera, tot per contentar als Deus. Des del nostre punt de vista potser sembla una tonteria, però és pot equiparar a qualsevol cerimònia catòlica a la que estem acostumats. Curiositat: les ofrenes són part qüotidiana de la vida dels indonesis (si més no el Java, Bali i Lombok), petites cistelles de bambú amb floretes, arròs, dolços, i fins i tot cigarretes, es troben als peus de les portes de cases, comerços, bancs, etcètera. Tots volen tenir contents als Deus.

El temple està envoltat de llocs i paratges brutals que et fan sentir petitonet. Si apreteu bé els ulls, podreu observar que el punt que hi ha enmig del punt blanc i el punt negre, és un de nosaltres. Us deixem a la vostre imaginació decidir quin dels dos és.

Moments de lectura acompanyat d'un iaio sense dents que només volia xerrar. Aquestes tarimes "veler" són molt corrents per aquí, i és una bona manera de guarir-se del sol i relaxar-se tot llegit o xerrar o el que et vingui en gana.

Res, aquesta foto, a priori més personal, la volem compartir amb vosaltres per una senzilla raó: felicitat, és el que sentim i que collons, volem compartir-ho amb tots vosaltres família i amics, perquè us estimem i punt.

Bé, l'Agung ha sortit aquesta nit a pescar i n'ha tret, entre d'altres, aquests dos exemplars, i junt amb uns calamarçets que també ha pescat, doncs us deixem perqué el sopar ens espera a taula. Curiositat: no penseu que cuinem, no: portes el peix al mercat, el peses, pagues per Kilo, i el cuinen per tu a la brasa, l'envoliquen i cap a casa.

Salut i ens veiem a la propera!

8 comentaris:

  1. Holaaa, que tal? Encar, jo com sempre apalankada a casa d'algú, jajajja, en aquest cas, de la Inés, us envia records i petons. Bueno, em sembla que se qui és el de la foto del temple, el petitonet crec que es el... Xavi.. he acertat?? ho sembla per la roba, samarreta vermella i pantaló fosc. Bueno, gràcies per la foto del primer pla de la felicitat, esteu guapíssims, gràcies per deixar-nos compartir amb vosaltres akesta experiència tan meravellosa que esteu visquen, sou collonuts. Bé, cuideu-vos molt, fins aviat, petonets..

    ResponElimina
  2. Hola cousins! Muy xulo todo lo que explicáis y vemos!! A nosotros ya se nos acaban las vacaciones, hemos dado una vueltecica por el norte de Spain, Cantabria y Asturias, surf, subir al Naranjo, ruta del Cares, comer buenos quesus ...
    Mañana vamos a pasar el día a Cubellas y ya informaremos de todo a tus papis, le enseñaré las fotacas que ponéis por aquí.
    Eeeaa jomiaaa, muxosss besossss.
    Loli y Julio

    ResponElimina
  3. Hola guapa!! Seguro que estas pensando que como llevo dos dias sin escribir ya ha pasado algo. Pues no, aún sigo entera. Fui el viernes al gine y todo sigue igual. Marta de momento no vo sortir. Haurem d´esperar a que agafi uns grams més. La petita sigue de culo, a ver si en esta semana se da la vuelta ( aunque lo veo un poco difícil), porque si no me tendran que programar un cesarea. Ya te explicaré.
    Por aquí no hay novedades, como siempre en agosto, el pueblo desértico y sin noticias. Nuestros dias no són tant paradisícos como los vuestros, pero son tranquilitos, vamos todos los dias a la piscina de Collbató ( nos hemos sacado el bono). Es un tonteria, pero si vieras lo feliz que es Emma yendo a la pisci ( com diu ella) con su papa y con su mama.... te das cuenta que no necesitas irte muy lejos para estar genial.
    No me olvido de enseñarle fotos de su tita. Ayer miramos las de tu boda y al preguntarle dijo la tita Kani ( se acuerda mogollón de tú, es tan lista, la jodía). Ja, ja.
    Bueno un besazo, y a seguir tant bien y tan happies.

    ResponElimina
  4. Hola williesfoguies, en Motos i jo (silvia para los amigos ), hem estat mirant las fotos on sembleu que ho esteu passatn molt i molt malament . . . . .
    Encara feu bona cara . . . i l'enveja ( sana ) " nos corroe ".
    En fi, seguirem deixant missatgets i continuarem seguint les vostres aventures.
    HAMAJIN UNTAUATEN PURUNDI ( petonets als dos en indonès del nord )

    ResponElimina
  5. hola guapa, cada dia es mejor cuando abres el blog y ves esas fotos espectaculares y esa maravilla de naturaleza que estais visitando, pero el colofon es saber que estais felices, eso es lo mejor, saber que lo estais disfrutando plenamente, aquí que sepas que Pau i Guillem me van preguntado dondes estas i ven el blog conmigo, bueno todos, de hecho los cuatro lo miramos, i Erika también ya lo sabes, casí le da un sincope por lo que tu ya sabes, nos reimos mucho, nosotras y la futura mama que también se entero, bueno guapitos que os seguimos y un beso muy grande desde aquí

    ResponElimina
  6. hola guapos, totas las fotos son molt bonicas ja m'agradaria esta aqui pero mira no pot ser ja veiem que disfruteu molt nosaltres per aqui molt be dema dimarts amb el pare li treuran el porta cad pero no es res dos puntets i cap a casa be fins un altre molts petons i abraçadas us estimem molt

    ResponElimina
  7. hola parella seguint les fotos i el vostres comentaris es veu que os ho paseu molt be, i conegeu moltes coses que nosaltres nomes veiem en fotografia, per aqui tot mes o menyeis igual em pasat la festa major del poble pero no he vist casi res, no poso casi mai res dels pares perque casi sempre venen aqui per veure les fotos i comentaris i axi se que esteu amb contacte, esperant les fotos i comentaris vostres es despedix el tiet

    ResponElimina
  8. hola guapos, jo penso kom la Susi, em sembla q el puntet dl mitg es el xavi, nose si em acertat, jajajaj, esteu mol guapos i les fotos q poseu son impresionants, bueno nois, nomes dir q us trobem mol a faltar, pero veien q us u esteu pasan tan b i ens doneu la oportunitat d q nosaltres disfrutem tan am les fotos i comentaris, la espera es fa mes guay, us estimem moltisim, ja xerrarem, un pato mol fort d tota la familia i amics, dewww

    ResponElimina