dimarts, 7 de juliol del 2009

Amritsar, terra sagrada dels sijs

He's Joel. Ens vem acomiadar d'Haridwar dinant amb Joel, un australia que viatjara pel pais durant 6 mesos. Un paio molt simpatic que coneix dues paraules molt importants en el nostre pais: "grande cojones".



De cami cap a Amritsar (des de Haridwar). 11 hores de de tren que es passen el millor que saps. Nosaltres vem agafar 3a amb AC, o el que es el mateix, lliteres de tres en un espai petit de nassos. L'antifas es ridicul pero molt efectiu, com tambe ho son els taps per les orelles. Com veieu, semblo una momia dormint, pero en canvi, ella no va poder dormir gaire be. Nomes apuntarque a l'India hi ha altres classes pitjor de viatjar en tren, us ho assegurem.





Be, aixo India i el seu menjar. Com veieu, sembla que no ha de tenir bon gust, pero esta de conya. Ens hem tornat vegetarians!!!. Aqui gairebe tots els menjars son picants (alguns moooolt), amb moltes especies i sense tall del bo. Aquest dinar, perque us feu una idea, va costar-nos 35 rupies, o el que es el mateix, 60 centims d'euro (amb ampolla d'aigua i tot). Forquilles i culleres? Pa que!!.

Aquest era un moment de pau, dins de tota la calorassa que cau en aquest pais.




Aquest es el temple daurat, lloc sagrat pels sijs, religio minoritaria pero poderosa de l'India (penseu que dominen molt del mercat de diamants del mon, entre d'altres). Per poder entrar, vem haber de descalc,ar-nos i cobrir-nos el cap. Un cop dins, es espectacular la pau que es respira. Cada dia, a cada hora, i venen milers de peregrins amb les seves ofrenes, a banyar-se a les aigues que envolten el temple. Constantment es senten pels altaveus cants del llibre sagrat sij. Curiositat: per que daurat? doncs perque segons diuen, es van utilitzar 750 kg d'or pur per contruir-lo.
Qui veieu entre nosaltres es diu Tejinder (mes o menys), es sij i ens ha ensenyat alguns dels secrets del temple daurat. Dins del recinte que recull el temple, hi ha un menjador comunitari gratuit anomenat Guru-Ka-Langar, on hi pot menjar tothom que vulgui, sense importar religions, creences o nacionalitats. Hem menjat alla amb un noi angles que porta uns mesos voltant pel pais. Ha estat una bona experiencia.
Adeu, fins la propera. Ara anem a menjar-nos una hamburguesa "picant" a un burguer que hem descobert. Records i petons per tothom.










8 comentaris:

  1. Mágníficas fotos. Parecéis "incrustados" en la misma realidad índia.
    Una hermosa experiencia.
    Os enviamos un beso desde este "mundo pequeño" de Esparreguera.

    Paqui y Juan Luis

    ResponElimina
  2. nennnnnnnnngggggggggggggggsssssssssssss, que tal como andamossssssss, bueno eso de andar supongo que super bien, jejejejeje, que se os ve super bien, y que espero que lo esteis, ahhh!!!! y recordad: nada de pensar en kedarse por alli, PROHIBIDO, jejej.

    Un besazo para los dossssssssssssssss!!!!!

    ResponElimina
  3. Jejejejeje que pasada de pais no? wenas fotos jeje pareceis de ahi y tooo! no os acostumbreis aver si os va a molar ese rollito un abrazo para los 2.

    ResponElimina
  4. ehhhhh,cada mañana antes de empezar el duro dia nos enganchamos a vosotros y alucinamos con lo que vemos, las fotos son muy buenas, es bestial el contraste que debeis notar,se os ve estupendos, bueno besitos des de la pobla

    ResponElimina
  5. Hola Guapos!! Es una passada tot els que ens esteu ensenyant, des de casa els hi ensenyo als nens amb un atlas al costat i alucinen!! Bé, tenim uns "Wallys" particulars... Un petonet molt fort de tota la meva petita família.... Que me comas y te tomes las pastillas, ji, ji, ji....

    ResponElimina
  6. Holaaa, vaja passada de fotos i de histories esteu visquen, que guay!! per aki tot igual, no ha canviat res, currant i poca cosa mes, ja sabeu de ere en ere i tiro por que me toca. Bueno nois, a continuar amb les "meravelloses vacances". molts petonets.

    ResponElimina
  7. Hola guapos, vaya experiencies esteu vivin, i estem vivin tots els q estem aki gracies a les maravelloses fotos q poseu, kina passada d temple, el d'or, kom per pinzarne una mika, jajajajj, bueno nois, continuem aixi, ja ens nirem explikan kosetes, un pató mol fort, us estimen mol, dewwww

    MUAKKKK !!

    ResponElimina
  8. estem alucinats amb les fotos,es molt interesant.difruteu al maxim.
    adeu....

    ResponElimina