dimarts, 21 de juliol del 2009

Agra: only Taj Majal

Bé, davant d'una de les considerades 7 meravelles del món, poc a dir. Desprès de creuar els carrers caòtics dels voltants, passar les seves muralles i veure aquesta imatge....(i tot i la super calor)....t'agafen papallones a l'estòmac.

Molts el coneixem per fotos, vídeos, etcètera, però realment no sabem quin és el seu significat. Doncs bé, resulta que és un acte d'amor. Ni més ni menys. La història va d'un emperador mongol que, desprès de la mort de la seva segona esposa (que va morir al donar a llum el seu 14è fill. Ole!!), va decidir honorar el seu record amb la construcció d'aquest mausoleu per enterrar-la. La història diu que al altre cantò del riu, volia aixecar-ne un d'igual de color negre per a ell, però el seu fill el va derrocar. En fi, aqui el teniu.

Aquí està el xavi agafant d'una punteta i com si res aquest tros de marbre gegant. Aquesta força la dóna el picant d'aquí.


El pots observar i contemplar des de molts racons. Penseu que es busca l'ombra com si fos or, i quan la trobes no la deixes fins que el sol la fa dessaparèixer. Precisament, en aquest racò ens vam quedar-hi una bona estona veient com els indis passen, seuen i el contemplen. És interessant veure com ells l'observen. Un poeta indi el descriu com: "una llàgrima en el rostre de l'eternitat". Com a curiositat direm que la entrada és super cara: 750 rupies (12 euros), que amb això podem pagar 2 nits de guest house. Doncs bé, avuí, i sense saber encara perquè, era gratis. Toma del frasco


Aquesta foto la deixem perquè entengueu com els hi agrada fer-se fotos amb occidentals. Tal cual. Entre els dos, des que estem per aquí, ens n'hem fet unes 40 o 50 fotos amb gent que et demana si vols posar amb ells. Que els hi has de dir!!. A les diferents entrades del Taj, s'oferrèixen fotògrafs "professionals" per fer reportatges als indis que hi venen a visitar-lo (evidentment, les càmeras són de rodet, i moltes d'elles d'usar i llençar). Heu de pensar que no tothom disposa d'una càmera per inmortalitzar aquest moment.

Perquè veieu les dimensions del Taj, aquí us deixem una imatge que mostra com som de petitets al seu costat.

Com sempre, fent amics. En aquest cas una colla de nois d'una religió que encara no hem descobert quina és, però que aqui a l'India són moltissims. Quan ho descobrim, avisarem. Tots sempre vestèixen de taronja i, creiem que són de castes baixes.

En fi, ens veiem a la propera i petons per toooooots!!!

9 comentaris:

  1. Hola!!!! Es el primer día que entro y llevo casi una hora dándole vueltas a la página...todo es superinteresante pero además las nuevas tecnologías no son lo mio(tengo portàtil nuevo y es la 3a vez que lo uso) Ya sabes que soy muy tradicional y prefiero el papel pero "renovarse o morir". He estado desconectada del mundo, en el camping de Vilanova, y empiezo a volver a la realidad. Por aquí todo bién...gordita y sofocadita por el calor (nada que ver con la India!!) Finalmente he cogido la baja (ya no podía volver). Me dedicaré a cuidarme a mi y a mis pequeños (el más pequeñín ya pesa 2 kg 100 gr) De vuestra experiencia, qué os voy a decir???? Que me mantendré conectada siguiendo vuestro viaje y os avisaré cuando ya seamos 4!!! Mi maridín está aquí a mi lado y os manda recuerdos. Besos.

    ResponElimina
  2. Hola pareja que tal va todo? yo os veo muy pero que muy bien vaya experiencia estais viviendo amigos! disfrutad de ella yque siga asi de bien un abrazo a los dos. Las fotos sin comentario ua pasada.

    ResponElimina
  3. hola guapos, quines fotos mes xules ja les he llegit totes,
    com ba alla a l india aqui va molt molt be i jo he apresa ferme monyos amb lasd pinses bueno adeu que us ho paseu molt be tot aquestn any adeuuu adeu

    ResponElimina
  4. Increible !!!! increible las fotos y lo que estais viviendo.....se os ve genial !!!
    este blog te engancha para saber lo próximo q publicareis.......Un abrazo !!!

    ResponElimina
  5. A que IMPRESIONA?????
    un petonàs...!!!

    Laura Munt

    ResponElimina
  6. Hola soy la pesada de los viernes. Que envidia, sobretodo el Taj Majal, es impresionante. La verdad, es que todo. Las fotos son super bonitas.
    Por aqui, no hay incidencias, hace mucha calor, sobretodo si tienes una barriga como la mia. Ya no me veo los pies, es tan impresionante como el Taj Majal. Ja, ja.
    Última semana de trabajo para Edu y luego nos vamos para Asturias, buscando el fresquito.
    Emma está super graciosa, no para de xerrar, los repite todo. Esta tarde nos vamos al cumple de mi sobrino, ya hace un año. Pasa el tiempo volando, espero que este año que estas fuera pase tan rápido. Te echo de menos. un besazo.

    ResponElimina
  7. Hola viatgers,
    Que alucinante...Estoy enganchada al blog por las fotos y explicaciones tan amenas e interesantes. Al mismo tiempo me culturizo un poco que siempre viene bien.
    Todo bien por lo que se ve,no? Me alegro, parece mentira lo ràpido que desde el blog se ven vuestros movimientos.
    Que sigais disfrutando del viaje.
    Un beso

    ResponElimina
  8. hola fills com esteu hem vist las fotos i hem llegit els comentaris es tot mol maco i a las fotos esteu molt be nosaltres per aqui tambe els comentaris son mol bons estic escribin jo vaig practican encarna els teus pares estan be no petiu perque de tan en tan ens truquem be res mes molts petons i abrasades per tots mua mua mua

    ResponElimina
  9. hola parella estic al'ordinador de la Jennifent la compatencia al teus pares que estan al meu per fer-os els comentaris de les ultimes fotos que per ser son molt interesants (com sempre clar) com diem sempre tot es molt interesant el viatge que feu vosaltres com que margen ells em despedeijo i que vaigi tot ve

    ResponElimina