dijous, 29 d’abril del 2010

Bolivia. Sucre: una pseudocapital molt dolça

Benvinguts a Sucre, que no azucar!. Aquesta és una ciutat gran però acollidora, capital constitucional i històrica del país (d'aquí això de pseudo), perdedora de la guerra civil, on La Paz va imposar-se com a Capital, amb un nom que, per nosaltres ens sona a dolç, però que en realitat ve donat pel gran mariscal Antonio José de Sucre, lliberador (junt amb Bolívar) d'aquesta ciutat, entre d'altres (per cert, era el sucesor de Bolívar, però va ser assassinat). Aquests noms: Sucre, Boívar o San Martín, entre molts, són els considerants lliberadors de sudamèrica de les mans dels espanyols, i són mooooolt respectats i estimats en aquestes terres. Bé, referències històriques a part, Sucre ens ha semblat còmode i molt tranqui. Com veieu, l'arquitectura colonial seeeempre està present.


Esglèsies blanques, plaça que podria ser qualsevol de la Toscana (per exemple), sol, crits de nens jugant a la pilota, llocs amb ombra on el sol no crema....en fí, Sucre!!.

Com en qualsevol lloc d'aquest gran mig continent, Sucre té un mercat molt viu, on es ven de tot, perquè si d'una cosa es poden caracteritzar els bolivians, és de ser bons comerciants, amb mercats plens i (pel que hem vist), nets. Aqui teniu la plaça central del mercat, amb una futura venedora (o metgesa?).

En un dels molts museus de la ciutat, et pots trobar mostres com aquesta: tot de màscares tradicionals dels poble bolivià, on cadascuna d'elles té una finalitat. Boniques, no?

Sí, des d'aquí també hem seguit els passos del Barça per Europa, els gols.....les semis.....els italians dels collons.....la derrota.....que dir....

......doncs que tot es passa amb un bon suc natural al mercat de la ciutat, amb els amics de viatge....que visca la vida amb amics i sucs!!!!

O no!, aquí els teniu, d'esquerre a dreta: Miguel (austriac), Marianela (argentina), Tania i Xavi (catalanets) i Andrew (si diem anglès, ens mata, així que direm britànic). Quina gran gent, i que bé que és trobar-te bona energia pel camí. Ens preguntem si tindrem lloc per tanta gent a casa....ja el trobarem!!!. Ara continuem, continuem cap a la gran capital: La Paz, i us assegurem que flipareu amb les panoràmiques.

1 comentari:

  1. doncs ara mateix (ara ja fa una estona ) he arribat del cole i en hem trobat amb la postal de bolivia jaja al matk i a mi ens ha fet molta il.lusió!
    ara anirema entrenar, pero no abants de..
    FELICITAR A LAL TIETA!!
    jaja moooooltes felicitats i que l'any que be ho celebrarem perpartida doble! i aqui!
    (petons de epart de tosts)Oriol

    ResponElimina