dijous, 3 de juny del 2010

Colómbia. Cartagena de Indias: "metaetresaaando"

Hola a tothom!!. Cartagena ens acull amb els seus carrers blancs i colonials. Abans de continuar, recordeu que les fotos són agafades del gran internet, així que, qui vulgui peles pels drets d'autor, que es passi per Colómbia per recollir el xec. Bé, ara sí, ens trobem a Cartagena de Indies, ciutat fundada pels espanyols al 1533, la qual conserva gran part d'aquell llegat d'una manera fascinant, ja que aquí tot es barreja, des dels aires castellans, la calor caribenya i l'accent del colombiá (perdoneu els accens, peró per aquí no hi ha el catalá), fins al metaetresaaando tant comú d'aquests paratges. En definitiva, la ciutat t'atrapa només trepitjar-la, i tot i que les fotos que veureu no fan del tot justícia amb la realitat, us donaran una idea aproximada del que nosaltres hem respirat. Ja som al carib!!!!. Yuju!.

La ciutat és plena d'esglésies, convents, claustres i de més, i per la grácia de Deu, tot forma un casc antinc moooolt ben conservat, amb uns carrers plens de fac,anes casatellanes, balcons amb flors i portes enormes de fusta. I com a tota ciutat colonitzada, les places són molt importants, com aquesta de la torre del rellotge, on els venedors de llibres (fotocopiats i a molt bon preu. A cagar amb els drets d'autor) esperen fer una bona jornada.

Cartagena, com ja us hem comentat, té un casc antic molt ben conservat, tot ell rodejat per una muralla on, fa molts anys, els canons deixaven anar tota la seva furia cap a les naus estrangeres que s'atrevien arribar-se per aquí. Si es mira des del cel, el nucli antic está perfectament dibuixat per aquesta enorme muralla. Penseu que des dels espanyols, aquesta ciutat ha estat mooolt important dins de la formació del que ara coneixem com sudamérica, (ara és la quarta més poblada del país i la primera en turisme), i Simón Bolívar la va fe seva com a capital de la terra lliure.

Un exemple dels carrers de la ciutat, amb els colors clars i les llums de fa un segle a punt per donar llum a la nit caribenya. És espectacular veure la decadéncia d'algunes facanes, i com perduren al llarg del temps.

Peró Cartagena és molt més que el seu casc antic. A part de tot els voltants (on un veu més la manca de tot), la ciutat ha creat una zona turística molt "a lo Miami" anomenada Bocagrande, i es tracta d'una llengua de sorra guanyada al mar, on s'enfilen mooolts gratacels hotels, i platges on els turistes prenen el sol i beuen licor local. La pela és la pela a tot arreu, no?


I perqué pogueu entendre la posició dins de la ciutat, aquí teniu aquesta imatge des del casc antic, on es poden veure les llums dels hotels de Bocagrande. Nosaltres hem passat bastant de caminar per la zona d'hotels.


El castell de San Felipe s'aixeca poderós al centre de la ciutat, des d'on els que manaven podien controlar tot el seu imperi. El castell és ple de passadissos "secrets".

No us imagineu la calda que fa per aquests racons del món, i quan et trobes per aquí, el metaetresaaando l'entés perfectament: molta xafogor i mooolta calor, tot el dia, sense pauses. Així: qui vol treballar? o moure's?. Ara, tenen una grácia innata per tractar amb la gent, són caribenys i "no tengo ningún problema con nada". Bona filosofia, eh?.


La ciutat es dóna a fer aixó: res. Bé res, contemplar l'horitzó i reflexionar amb el futur, que es veu mooooolt maco. Quin luxe aturar-se a observar alló que et rodeja, no?. No es tant difícil, no creieu?. Tampoc cal marxar per fer-ho.


La nit demana pas, la calor afluixa, la mar es calma i la gana apreta. No hi ha res com tastar els diferents menjars que el món prerara. Nosaltres ens deixem caure per algun raconet de la muralla il.luminada, i ens disposem a menjar alguna delicia. Els dies passen i ara toca......


.....el carib amb totes les lletres!!!!!!. Marxem cap a Isla Providencia, on buscarem un lloc paradisiac on deixar passar els dies fins tornar a casa. La vida és plena quan fas alló que t'omple amb qui t'omple, sigui el que sigui. Nosaltres som afortunats...peró ens ho hem currat, no?. Bé, aixó s'acaba, així que a tope amb els últims dies!!!. Per cert, ens encanta saber que viatgeu amb nosaltres, d'una manera o d'un altre. Ens ha reconfortat durant tooooot aquest any. Grácies per ser-hi. Us estimem.

13 comentaris:

  1. hola parella:
    he anat mirant totes les fotos que aneu posant totes son molt interesants com sempre
    la que mes me interasat es la del oasis
    dons com ting predilaccio per el tema del aigua
    aixo de que es veu sempre desert i que de cop veixis aigua amb vegetacio i tanta vida es molt curios
    com te lo del ull la encarna, crec que no ha sortit mes als comentaris
    a les ultimes que eu posat no hi ha cap explicacio dels llocs, encara que posa que son de cartagena d'indias
    com van als anims al ultims dies de voltar mon
    suposo que alegria per tornar amb la familia, pero un regust a que a sigut curtet
    no seque mes dir
    esperant la vostre tornada, es despedix el tiet
    cuideuvos i finç aviat
    adeuuu

    ResponElimina
  2. hola torno ha ser jo el tiet
    perdo he dit que no hi habian explicacions de les ultimes fotos i quan he tornat obrir el blog si que els he vist suposo que aura sigut un error de iformatica vaig a lligirlos
    adeu
    el tiet

    ResponElimina
  3. QUE BONITO !!!!! ME ENCANTA LA FORMA QUE HABEIS ESCOJIDO DE TERMINAR UNA ABENTURA TAN ALUCINANTE COMO LA BUESTRA !!!!!!! UNOS DIAS EN EL CARIBE !!!!!!!! Y LUEGO A CASITA QUE EMBIDIA BUENO GUAPOS QUE LO DISFRUTEIS UN MONTON UN BESO GRANDISIMO DESDE AUSTRALIA
    DE JOHNNY MAYTE Y RAQUEL

    ResponElimina
  4. holaaaa macos, aixó ja s'acava eh? per una part guay, perque la familia us trobem a faltar molt, però per l'altra banda, a vosaltres us farà pena acavar amb aquesta vidorra que us esteu donant, teniu un bon record per sempre. I moltes gràcies per fer-nos particeps de totes les aventures i les experiències viscudes, ha estat genial i em aprés molt i moltes coses amb vosaltres, gràcies. Queden 20 dies escasos per la tornada i retrovarnos, quina festa!! aprofiteu al màxim el que queda, que s'acavaaaa.
    Ja em parlat amb la Pilar del tema del sopar de la verbena, ja està arreglat, ahir vem anar a dinar amb ells a can jordi, els hi va agradar molt. Bueno, nosaltres no estem al carib, pero també fa una mica de calor i també hi ha gent per aki que no s'estressa per res, jejejeje. La muralla i el castell es veu molt xulo, i les altres fotos, la del oasis també es una passada, que guapo.
    Bueno xatos, res mes a dir, la menda, la susi, se'n va d'aqui poquet a currar, que hi ha gent que treballa, jajjaja. i res, fins la propera, suposo que escriurem un parell de vegades més i tachaaaan, ja tornareu. Bueno, petonets per tots dos, us estimem mooooolt, adeeeeuuuuu.

    ResponElimina
  5. Nois!! Som el Dani i la Patri. Disfruteu per terres colombianes... a mi (Patri) em feu molta enveja (i no se si sana... jejeje). Nosaltres no varem anar a San Andres així que ja explicareu, pero ens han afirmat que com vosaltres dieu és "elputoparaisoenlatierra" TAN DE BO HO SIGUI AIXI I TINGUE "LA GUINDA" FINAL DEL VOSTRE VIATGE...
    Ens tornarem a veure per terres catalanes???
    UN PETO BEN FORT!!!

    ResponElimina
  6. Holaaaa !!! que poco queda ya eh?
    Afortunados??? no no super AFORTUNADOS!!!
    lo mejor: la forma como lo habeis hecho, disfrutandolo en estado puro! Aprovecharos de los últimos días.....

    ResponElimina
  7. Lástima que se acabó el festival de hoy....,
    Que pena no?, cuantos dias y que ràpido han pasado, sobretodo para vosotros, me imagino..., bueno guapetones que ya pronto nos vemos, la parte buena de todo esto, el poder daros un abrazo después de tanto tiempo, y disfrutar de esas experiencias que habeis vivido explicadas directamente y no en el blog, echaremos de menos todos el conectarnos y meternos unos minutillos en vuestra mochila, la cruel realidad os espera, pero todos estaremos allí para apaciguarlo, un beso muy fuerte y hasta el 23!
    Gemma y family.

    ResponElimina
  8. Hola Nois!! Veig que tot bé, per aquí ja estem esperant-vos. Aprofiteu la platja ja que molt em temo que, amb tots els respectes, serà millor que Cubelles...
    No sé si els nanos us han anat posant al día dels esdeveniments, però sapigueu que ja tenim un sots-campió d'Espanya a la familia (Oriol, Murcia 20/05/2010) i perquè els jocs de Londres son massa aviat, que si no que es preparin els coreans!
    Els demès, tots bé, esperant la revetlla!! Fins aviat.

    ResponElimina
  9. Holaaa!!! ja veig que ja no poseu gaires coses més, kina llàstima lo de la càmera. Ara vinc de casa dels pares, estan molt bé, i envien records i petons. Per aki tot molt bé, treballant i tal. Aquest cap de setmana m'en vaig a València, a relaxarme una miqueta, jejeje, es que tinc un val de desconte en una habitació d'hotel, estem 2 nits i només es paga una i clar ho em d'aprofitar... Em sembla que ja us vaig dir que vaig a Roma, la ultima setmana d'agost, donçs estic preparant una mica el viatge, mirant guies, etc, tinc unes ganes... I si tot va bé, per la pasta, potser també aniré a Galícia les 2 primeres d'agost, però aixó no es segur, ja veurem. Bueno nois, acaveu de passar-ho mooooolt bé, la propera setmana ja vindré amb els pares i deixerem un altre comentari, que ja serà dels últims. Molts petonets per tots dos i cuideu-vos força, us estimo, fins aviat..

    ResponElimina
  10. hola macos, per variar jo tb us dire q ja s'acava, pero no ens alegrem pq s'acabi, sino pq aviat ENS VEUREMMMMMM!!!!!! no penseu .. tampok tenim tantes ganes d veureus, ajjajajjajaj SSSSSSSSIIIIIIIII QQQ TENIMMMM MOLTESSSS GANESSSSSSS!!!!!!!, les fotos encara d no siguin vostres, dado el estado d vuestra reciente i difunta camara, jajaajj son mol xules, ens agrada saber q on vas fer tu la mili(tito) es tant guapo, jjajjajaj, res, kom diu la susi soposo q encara us donara temps a fer algun altre comentari dl vostre viatge, ja el disfrutarem, mols petons d tota la familia, us estimem mol, fins mol aviat, dew dew

    ResponElimina
  11. hola guapos, aprofiteu que ja s'acava el viatge i tornarem a la rutina diaria, gràcies a deu o a qui sigui, jejeje. Per aqui tot be, ara esta fent uns dies una mica dolents, amb pluja i vent, però segur que quan torneu farà bon temps, vosaltres portareu el sol de nou.
    encara que no hi hagin fotos noves hem pensat escriure una miqueta, perque veieu que pensem amb vosaltres. Tenim moltes ganes de abraçar-vos i que ens expliqueu moltes coses, ja podeu veure aigua, perque se us quedara la boca seca de tant xerrar, jajajaja. bueno xatos, suposo que aquest es l'ultim comentari que deixem, o penultim, ja veurem, perque queda taaaaaant pooooooquet. Diu la mare que quan feu les motxilles mireu bé per no deixar-vos res, jejejeje, coses de mares.... jajajja, diu la mare que poso molts jejejeje i jjajajaja.
    Bueno, fins a la propera o fins a la tornada..
    Us estimem molt, petonets per tots dos

    ResponElimina
  12. Bueno,supongo que éste es el último comentario que escribo. Ha sido increible compartir con vosotros esta experiencia, aunque sea viviendola a través de una pantalla de ordenador. Hemos conocido, a través de vuestras palabras y vuestros ojos, otros lugares, otras gentes y otra forma de entender el mundo...su mundo. La semana que viene vosotros volveis y yo me largo de vacaciones pero nos veremos a la vuelta. Qué fuerte...estoy pensando...sólo una semana y ya pasó...lo hicisteis y como ya sabes, estoy muy orgullosa de que lo hayas conseguido y de que lo hayas vivido como lo has hecho... a tope y siempre cerca de la gente...de las personas...que en definitiva son las que importan. Bueno lo dicho, que estoy muy contenta de que vuelvas y que recuerdo el abrazo de despedida en Secretaria y estoy deseando darte el abrazo de bienvenida donde sea. A propósito, si en mi ausencia haceis una fiestecita de bienvenida me avisais...quizás me acerque. BESOS A LOS DOS Y MUCHAS GRACIAS POR LOS COMENTARIOS Y LAS FOTOS TAN ALUCINANTES...lástima de lo de la cámara a última hora. ;-)

    ResponElimina
  13. hola nois!!!, per no variar am els comentaris d tothom, dire ... JA KEDA POOOC!!! tenim moltes ganes d q estigueu aki, bueno, per aki tot b, am pluja i tal, pero bueno, com diu l alenjadro sanz akell, despues d la tormenta siempre llega la calma, i a mes torna la gent estimada, o sigui q ... q mes volem, bueno nois, disfruteu el temps q queda, fins mol mol aviat, mols petons d tota la familia, us estimem mol mol mool, dew dew

    ResponElimina